Καταρράκτης

Καταρράκτης είναι η θολερότητα του φυσιολογικά διαφανούς φακού του ματιού. Ο φακός εστιάζει τις ακτίνες φωτός πάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, στο έσω και πίσω τμήμα του

Περισσότερα...
 
Οι τραυματισμοί των ματιών

Οι τραυματισμοί των ματιών είναι αρκετά συνηθισμένοι και μερικές φορές πολύ σοβαροί. Έχει υπολογιστεί ότι σχεδόν οι 5 στους 10 συμβαίνουν στο σπίτι και η συντριπτική πλειοψηφία σε παιδιά. Το 90% των τραυματισμών αυτών θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν ελαμβάνοντο μέτρα πρόληψης.

Περισσότερα...
 
Οι τραυματισμοί των ματιών - Χημικά στα μάτια

Κάθε χρόνο είναι χιλιάδες οι τραυματισμοί των ματιών που προκαλούνται από ισχυρά χημικά και από χημικά προϊόντα καθαρισμού, όπως χλωρίνες, απορρυπαντικά, καθαριστικά φούρνου κ.λ.π.

Περισσότερα...
 
Γλαύκωμα
Το γλαύκωμα είναι κύρια και συχνή αιτία τύφλωσης στο δυτικό κόσμο. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι το γλαύκωμα σχετίζεται με την πίεση του ματιού. Στη πραγματικότητα όμως το γλαύκωμα είναι ασθένεια του οπτικού νεύρου και η πίεση του ματιού είναι ένας βασικός
Περισσότερα...
 
Βλεφαρίτιδα

 

Βλεφαρίτιδα είναι η φλεγμονή των βλεφάρων, μία από τις πιο συχνές διαταραχές της περιοχής των οφθαλμών. Τα κύρια συμπτώματα είναι δυσφορία, ερυθρότητα και δακρύρροια.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 4
hondos-new-banner